Jaučio kiaušiniai
Ingredientai:
Jaučio sėklidės
Morkos
Svogūnai
Cukinijos
Aliejus
Druska
Pipirai
Pomidorų pasta
Žalumynai
Sėklides įpjaukite išilgai, atsargiai "išlukštenkite" jas iš odinio apvalkalo. Jį galite duoti savo taksams kaip kramtuką.
Minkštą vidinę dalį supjaustykite išilgai į kokias 6-8 skilteles. Galima pjaustyti ir riekelėmis arba kubeliais. Labai gerai nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu.
5-8 minutėms įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Tuo pat metu aliejuje apkepinkite pjaustytas morkas ir svogūnus.
Praėjus virimo laikui, sėklidžių gabalėlius išverskite į kiaurasamtį, perplaukite verdančiu vandeniu. Tuomet - į keptuvę, kur jau kepa morkos su svogūnais. Pridėkite riekelėmis pjaustytos cukinijos, viską išmaišykite, pasūdykite, papipirinkite. Kitų prieskonių dėti neverta, nes jie gali užgožti švelnų pagrindinio ingrediento skonį.
Apkepinę kol gražiai pagels cukinija, įdėkite šiek tiek pomidorų pastos, uždenkite dangčiu ir dar porą minučių patroškinkite ant pačios mažiausios ugnies.
Kraukite į lėkštes, barstykite žalumynais ir mėgaukitės.
Jei jums sakys, kad tokį patiekalą galima valgyti tik vyrams - netikėkite! Tai mitas.
Viena jaučio sėklidė sveria apie 400 g. Po terminio apdorojimo ji labai sumažėja. Vienai porcijai reikėtų skirti dvi sėklides. Pagal tai orientuokitės kiek reikės morkų, svogūnų ir cukinijų.
Dėl sėklidžių įsigijimo galite kreiptis, pasidalinsiu kontaktais
Va ir rytoj į parodą man turėtų atgabenti porą. Tiesa, šįkart tik taksams, nes neturiu sveikatos ruošti.