Taksų mylėtojų forumas

Форум любителей такс / Dachshund Lovers Forum
Klubo puslapis / Club web-page
Dabar yra Ket, 2020-08-13 7:38

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pir, 2009-10-19 10:23 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Jo jo, sustorėti įmanoma :) pasidalinkit ir jūs kokias receptais, ar mes vieni čia tokie "prie puodų" :D

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-23 14:51 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė

Užsiregistravo: Ket, 2008-12-18 14:52
Pranešimai: 678
Miestas: Vilnius
Kai šitaip aprašyta, tai net ir aš iškepčiau. Ta dalis su vynu labai priimtina.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-23 15:52 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen, 2008-05-16 10:52
Pranešimai: 1639
http://www.ren-tv.com/news/latest/8184- ... 4-10-07-38

_________________
skype: Marijon_s


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-23 16:27 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Jaučio kiaušiniai

Ingredientai:

Jaučio sėklidės
Morkos
Svogūnai
Cukinijos
Aliejus
Druska
Pipirai
Pomidorų pasta
Žalumynai

Sėklides įpjaukite išilgai, atsargiai "išlukštenkite" jas iš odinio apvalkalo. Jį galite duoti savo taksams kaip kramtuką.

Minkštą vidinę dalį supjaustykite išilgai į kokias 6-8 skilteles. Galima pjaustyti ir riekelėmis arba kubeliais. Labai gerai nuplaukite tekančiu šaltu vandeniu.

5-8 minutėms įdėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Tuo pat metu aliejuje apkepinkite pjaustytas morkas ir svogūnus.

Praėjus virimo laikui, sėklidžių gabalėlius išverskite į kiaurasamtį, perplaukite verdančiu vandeniu. Tuomet - į keptuvę, kur jau kepa morkos su svogūnais. Pridėkite riekelėmis pjaustytos cukinijos, viską išmaišykite, pasūdykite, papipirinkite. Kitų prieskonių dėti neverta, nes jie gali užgožti švelnų pagrindinio ingrediento skonį.

Apkepinę kol gražiai pagels cukinija, įdėkite šiek tiek pomidorų pastos, uždenkite dangčiu ir dar porą minučių patroškinkite ant pačios mažiausios ugnies.
Kraukite į lėkštes, barstykite žalumynais ir mėgaukitės.

Jei jums sakys, kad tokį patiekalą galima valgyti tik vyrams - netikėkite! Tai mitas.

Viena jaučio sėklidė sveria apie 400 g. Po terminio apdorojimo ji labai sumažėja. Vienai porcijai reikėtų skirti dvi sėklides. Pagal tai orientuokitės kiek reikės morkų, svogūnų ir cukinijų.

Dėl sėklidžių įsigijimo galite kreiptis, pasidalinsiu kontaktais :) Va ir rytoj į parodą man turėtų atgabenti porą. Tiesa, šįkart tik taksams, nes neturiu sveikatos ruošti.

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-23 16:41 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
va čia gera, niekada tokio patiekalo nesu ruošusi ir net mačiusi, kad kur tuos kiaušus pardavinėtų. teko Ispanijoje po Koridos ragaut, bet ten kitaip paruošta buvo. Norėčiau visai pabandyt pagamint. "kiaušių vakarėlis taksų patinėliams ir jų šeimininkams" :lol:

Ta proga anekdotas:
Po Koridos į šalia arenos esantį restoraną užeina turistas, o padavėjas jam džiugiai sako - jūs esate čia pirmas po koridos užsukęs klientas, todėl mes jus vaišiname specialiu patiekalu - nukauto jaučio sėklidėmis!
žmogus pavalgo, jam labai patinka, todėl kitą dieną jis vėl iškart po koridos bėga į restoraną ir vėl prašo skaniojo patiekalo.
suvalgęs kviečia padavėją ir klausia:
- Pone, ir vakar ir šiandien buvo labai skanu, tik jūs man pasakykit, kodėl vakarykštis patiekalas buvo toks didelis ir sultingas, o šiandien toks mažas ir susitraukęs?
Padavėjas atsako:
- Matot, pone, ne visada jautis pralaimi...

;)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-23 19:53 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
O aš šitų gėrybių praeitą savaitgalį pirmąsyk užtikau Šiaulių turgaus šunų skyrelyje. Nudžiugus pačiupau komplektą :D, bet deja Topas nebuvo toks nudžiugęs, nelabai ėdama jam pasirodė ta sėklidė :hm: Matyt, žmogiškam patiekalui labiau tinkama :D

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 9:55 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė

Užsiregistravo: Ket, 2008-12-18 14:52
Pranešimai: 678
Miestas: Vilnius
$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', 'M')ėsos torto receptas...
Persižegnojam. Pabučiuojam šunį paskutinį kartą ir dedam į įkaitintą iki 180 laispnių orkaitę.
:)


Vakar kepiau. Uoliai vykdžiau visus nurodymus, įskaitant vyną. Su atspausdintu receptu rankoj, kad ko nesupainiočiau. Nebuvau tikra dėl plaukų, ar dėti abu juodus, ar rudus. Paskui pagalvojau, et, kokie įkrito, tokie. Suabejojau dėl žegnojimosi. (O jeigu dangiškosios jėgos imsis padėti ir apleis kokį nors svarbesnį darbų barą? Jau ir taip nelabai susitvarko). Pabučiavau visus penkis šunis. Bet į orkaitę vis dėlto pašoviau ne šunį, o indą su mėsa. Šitoj vietoj nukrypau nuo instrukcijos. Nebent Saulė berašydama bus kokį žodį praleidusi. Jeigu šunį į orkaitę, tai kur tada dėti puodą?

O tortas išėjo skanus. Geriausias tortas, kokį esu valgiusi.

Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 11:03 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Dieve, Trepse, kaip gerai, kad pastebėjot šią klaidą, nes aš vis galvoju kur dingsta visi mano šunys... :D
Džiaugiuosi, kad patiko :) Na ką, šiandien gaminsim tokią kukuliukų sriubą - jei pavyks pasidalinsim receptu :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 11:18 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė

Užsiregistravo: Ket, 2008-12-18 14:52
Pranešimai: 678
Miestas: Vilnius
Taigi, o būčiau aklai sekusi instrukciją...Didžiuojuosi savo sumanumu.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 11:43 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Kukuliai, sakote?

Va Lašišos kukulių greitsriubė

Perkam Maximoje šaldyto lašišos faršo briketą. Atšildome, padaliname pusiau. Į vieną pusę įmušame kiaušinį. Į kitą pusę įmaišome sutrupintą kiaušinio lukštą, atiduodame taksams.
Puode užverdame vandenį, įmetame nuskustą morką.
Į likusią faršo pusę (tą, kur su kiaušiniu) smulkiai sutrupiname baltos duonos riekę, įberiame druskos, pipirų. Gerai išmaišome. Kabiname po truputį šaukštu ir leidžiame į verdantį vandenį, kuriame jau beveik išvirė morka. Kai vėl užverda, morką ištraukiame, bandome atvėsinti, pučiame nuplikytus pirštus, morką sutriname ar sutarkuojame, dedame atgal. Paragaujame. Jei reikia - įdedame dar druskos. Įmetame nuluptą įpjautą svogūną, lauro lapą ir kvepiantįjį pipirą. Paverdame dar 5 min. Išjungiame. Valgome.

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 12:01 
Atsijungęs
Atvira klasė
Atvira klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš, 2008-03-22 11:58
Pranešimai: 420
Miestas: Elektrėnai
Aš irgi pasidalinsiu savo receptais ;) Va vienas greitas ir skanus obuolių pyragas.

Obuolių pyragas be tešlos

Reikės:
*1 kg nuluptų ir sutarkuotų obuolių (burokine tarka)
*1 stiklinė miltų
*1 stiklinė manų
*1 stiklinė cukraus
*1 šaukštas cinamono
*200 g sviesto (galima ir be jo)

Darbo eiga:
Miltus, manus, cukrų ir cinamoną sumaišome. Skardelę patepame sviestu ir barstome 1 sluoksnį mišiniu, kitą obuoliais, ir taip sluoksniuojame.
Viršutinį sluoksnį užbarstome mišiniu ir užtarkuojame sviestu.
Subadome šakute. Pašauname į orkaitę ir kepame kol gražiai apskrunda viršus, maždaug 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Valgome karštą su ledais. Skanaus!
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

_________________
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 12:20 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
$this->bbcode_second_pass_quote('DaivaD.', 'K')ukuliai, sakote?

Va Lašišos kukulių greitsriubė


Rimtai greitsriubė :) Turėtų būti skanu. Aš gavau grybų, tai kažkaip galvoju daryti mažus kukuliukus iš vištienos su grybais ir viską virti marinuotų burokėlių sultyse. Nu žodžiu prisieksperimentuosim :) O tą lašišą reikia irgi kada išvirt :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 12:30 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek, 2009-09-06 17:34
Pranešimai: 521
Miestas: Vilnius
Beje, aš kai taksų sausainius kepiau (dar nebuvau formelės atidavusi :)), tai dariau juos iš alaus tešlos :) labai teisinga tešla ir labai paprastai padaroma :)

500 g margarino
1 stiklinė alaus
4 stiklinės miltų
druskos

Atšaldytą margariną rupiai sutarkuoti.
Supilti alų ir suberti miltus, pagal skonį pasūdyti ir viską gerai išminkyti.
Tešlą iškočioti ir formele išpjauti sausainius.
Patepti plaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi ir aguonomis arba druska ir kmynais.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Tai va, kitai parodai prašyčiau sūrių taksų sausainių su kmynais :) jei ne, teks atimt formelę ir pačiai kept.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 12:35 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-01-22 12:57
Pranešimai: 942
Miestas: Kaunas, Alytus
na ir aš pasirodysiu, ką vakar su Doryte nulipdėm :)
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
Kadangi nesam abi labai meniškos, tad taksai šiek tiek nepanašūs į save, bet Dorai buvo skanu :lol:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
O šitą per daug pakepėm (čia jau vynas suveikė :lol:)
Imbieriniai sausainėliai čia. Manau, pasitobulinsiu ir gal Kalėdoms visą eglutę papuošiu taksų formos sausainėliais :wub:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-10-28 12:39 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė

Užsiregistravo: Šeš, 2008-12-20 17:33
Pranešimai: 993
Miestas: Siauliai
Oho, ta Daivos D. pasiūlyta greitsriubė visai nieko turėtų būti, reik išbandyti :excl:
O va šitą obuolių pyragą išmokau kepti visai neseniai, tai kartais tenka šeimynai į vakarą po 2 iškepti :rolleyes:


Paskutinį kartą redagavo selga Tre, 2009-10-28 12:40. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia ant phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007