Taksų mylėtojų forumas
http://taksuforumas.puslapiai.lt/phpBB3/

Kulinarija
http://taksuforumas.puslapiai.lt/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=603
Puslapis 18

Autorius:  Saule [ Šeš, 2009-10-17 18:37 ]
Pranešimo tema: 

kam kavinės ir barai, kai du išprotėję taksų šeimininkai namie ruošia va tokius patiekalus:

Žuvies ir jūrų gėrybių kepinys "Taksas" :D Įvertinkit

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Autorius:  DaivaD. [ Šeš, 2009-10-17 19:42 ]
Pranešimo tema: 

$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', '')uvies ir jūrų gėrybių kepinys "Taksas" :D Įvertinkit
Wow. Tik kaip tokią grožybę valgyt :D

O aš turiu formelę sausainiams - taksą (Iris dovanotą). Tik sausainių kepti nemoku.

Autorius:  Saule [ Šeš, 2009-10-17 19:44 ]
Pranešimo tema: 

Formelė būtų gerai :) Mes rankom lipdom :) O jūs pabandykit tešlos parduotuvėje nusipirkt ir ta formele tik cakt cakt :) tada patepi kiaušiniu, pabarstai kuo nors ir į orkaitę :)

Autorius:  DaivaD. [ Šeš, 2009-10-17 20:30 ]
Pranešimo tema: 

Mintis.
Tačiau kokią tešlą pirkti, kad tiktų barstyti druska ir kmynais? Kiek laiko kepti, kokioje temperatūroje? "Nemoku" neapsiriboja vien tik nemokėjimu suminkyti tešlą :D

Autorius:  Saule [ Šeš, 2009-10-17 20:37 ]
Pranešimo tema: 

perkate Mantingos šaldytą, sluoksniuotą tešlą. Atšildot (t.y. palaikot kambario temperatūroje, kol nebebus ledinė). Tada išvyniojat. Su takso formele padarot sausainių. Juos išdėliojat ant kepimo popieriaus. Tada suplakat vieną kiaušinį, sausainius patepat tuo plakiniu. Pabarstot druska ir kmynais. Tada pašaunat į įkaitintą orkaitę, ir kepat apie 15 - 20 min. Kol gražiai parus. Išimat ir valgot :)

stengėmės detaliai aprašyt :)

norim pamatyt rezultatą ir gal net paragaut :D

Autorius:  DaivaD. [ Šeš, 2009-10-17 21:02 ]
Pranešimo tema: 

Beveik tobula instrukcija, trūksta tik orkaitės temperatūros, bet gal bus parašyta ant tešlos pakuotės :D
Bandysiu. Jei pavyks, penktadienį pakartosiu, ir atsinešiu į parodą :D

Autorius:  mielka [ Šeš, 2009-10-17 21:21 ]
Pranešimo tema: 

nu vadinas teks Baisą pamaigyti, kad greičiau pagimdytų :lol: noriu į parodą :D

Autorius:  Jurga ir Topas [ Šeš, 2009-10-17 21:47 ]
Pranešimo tema: 

Super tema ir idėjos :thumbup: Kepti mėgstu, bet nebuvo atėjus į galvą mintis apie tokius valgomus kūrinius. Formelės neturim, tad irgi teks rankom lipdyt taksiškus sausainius. Gerai, kad pagalbininkes dvi turiu :)

O kepimo temp. sluoksniuotai tešlai 220-240 laipsnių (kaip tik šiandien tokią kepiau, gaila ne taksiukus :().

Autorius:  Saule [ Šeš, 2009-10-17 22:47 ]
Pranešimo tema: 

Aš kepu su elektrine, sausainiams 200 max. Kitaip dega. Jei dujinė, galima daugiau.

tiesa, tas mėsos torto receptas reikalingas? :)

Autorius:  DaivaD. [ Šeš, 2009-10-17 22:50 ]
Pranešimo tema: 

$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', 't')iesa, tas mėsos torto receptas reikalingas? :)
Taaaaip.

Autorius:  Trampapam [ Šeš, 2009-10-17 22:53 ]
Pranešimo tema: 

Saule, koks taksas, šaunuoliai :) Man receptuką prašom, gal kada ir aš ką panašaus suraitysiu :D

Daiva D., į parodą jau ir aš noriu :lol:

Autorius:  Saule [ Šeš, 2009-10-17 23:10 ]
Pranešimo tema: 

Mėsos torto receptas pagal šefą Rolandą ir jo taksą Orleaną:

Ingredientai:
jautienos faršas
jautienos-kiaulienos faršas
kiaulienos faršas
vištienos filė
džiūvėsėliai
kiaušiniai,
žalumynai,
sūris (kokį mėgstat, tik ne džiugas, bjauriai gaunas :))
žirneliai

Tada imam torto formą, ištepam riebalais, apibarstome šonus džiūvėsėliais, kad nepriliptų.

tada išgeriam vyno taurę ir pradedam gamint :D

tada - pirmas sluoksnis - jautienos faršas, maišom su džiūvėsėliais, plaktu kiaušiniu, pjaustytais žalumynais, dedam maltos mėsos prieskonių. Viskas išmaišoma, dedam pirmą sluoksnį į formą, išlyginam.

antras sluoksnis - kiaulienos faršas, maišom su džiūvėsiais ir kiaušiniais, prieskoniai ir vištienos filė pjaustyta gabalėliais, pridedam kubeliais pjaustyto sūrio. klojam ant pirmo sluoksnio į formą.

trečias, viršutinis sluoksnis - jautienos-kiaulienos faršas, kiaušinis, džiūvėsėliai, žirneliai (konservuoti), tabasko pagal skonį, majonezo pagal skonį, žalio pjaustyto svogūno, sojos truputį. Viską maišom. Įdedam porą savo šuns plaukų (2 vnt) ir viską dedam į formą.

Sulyginam. Persižegnojam. Pabučiuojam šunį paskutinį kartą ir dedam į įkaitintą iki 180 laispnių orkaitę.

kepam apie 1 valandą, jei reikia gal dar keliolika min daugiau.

Visą laiką galima gerti vyną :)

Tada traukiam. Džiaugiamės ir valgom. šunims daug neduoti. :)

Autorius:  DaivaD. [ Sek, 2009-10-18 20:26 ]
Pranešimo tema: 

$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', 'M')ėsos torto receptas pagal šefą Rolandą ir jo taksą Orleaną:

Turėtų būti labai teisingas patiekalas, labai :D

Autorius:  Jurga ir Topas [ Sek, 2009-10-18 20:37 ]
Pranešimo tema: 

Ir labai skanus atrodo, būtinai reikės išbandyti. O dargi su tokiu aprašymu, tai tiesiog negalima likti neparagavus :)

Autorius:  lapexs [ Sek, 2009-10-18 21:38 ]
Pranešimo tema: 

Fantastika! :idee: Užsidegiau išbandyti, nes atrodo tai labai skaniai.
Prasidės storėjimo periodas, ypač jei pavyks pirmą kartą :D

Puslapis 18 Visos datos yra UTC + 2 valandos
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/