Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05 Pranešimai: 3289 Miestas: Vilnius
|
Renkame nugalėtojus. Balsavimas užtruks 20 dienų.
$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', ' ')TAKSŲ SAUSAINIŲ KEPIMO KONKURSAS Konkurso pradžia 2009 10. 30 Konkurso pabaiga 2009 11 14 Taisyklės: iškepti takso formos sausainį, NENAUDOJANT jokių formelių, takso kontūras turi būti išpjautas ranka. Sausainius galima dekoruoti. tada sausainį (ar gal net sausainių kompoziciją) nufotografuoti ir įdėti nuotrauką į forumo temą kulinarija. Apačioje nuotraukos būtina parašyti sausainio receptą. Bus vertinama sausainio forma ir receptas. Nugalėtoją išrinksime arba komisijos arba balsavimo (apklausos čia temoje) pagalba. Sėkmės dalyvaujant
$this->bbcode_second_pass_quote('Jurga ir Topas', 'N')a va, parodom, kas mums išėjo. Gal ne visi labai taksiški, bet čia jau kaip vaikams atrodė ir pavyko Tiesa, prie vieno ir aš prisidėjau, turbūt atskirsit, prie kurio Bekepant dar ir naujų idėjų kilo, tad turbūt čia ne paskutinis bandymas
Taigi, sausainiukai, kuriais atspindėjom visus tris taksų dydžius:
Gamybos procesas:
Ir receptas: 500g miltų 300g sviesto 200g cukraus 2 kiaušiniai 1 šaukštelis sodos vanilės
$this->bbcode_second_pass_quote('Raminta', '')tai kas mums gavosi Pradžioje vaikai lipdė taksiukus patenkinti ir galvojo kad jie taip ir atrodys, bet mielės padarė savo kūrinius.
O išėjo tikri monstrai
Monstrų receptas 500 g miltų pusės pakelio sausų mielių, druskos 100 g cukraus 1 kiaušinis 250 ml pieno 50 g sviesto vanilinio cukraus
$this->bbcode_second_pass_quote('ramint1', 'o')ho kokių grožių Jus čia prikepėt. Man irgi tie supinti liuks atrodo na aš nemenininkė, tad įdesiu tik kelis greta rimtų sausainiukų išpjaustytus taksiukus.
Imbierinis taksiukas Sviestas - 100 g Cukrus - 100 g Medus - 150 g Kiaušinis - 1 vnt. Miltai - 400 g Druska - žiups. Maltas imbieras - 2 arbat. šaukštel. Maltas cinamonas - 1 arbat. šaukštel. Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel. Paruošimas Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Supilkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite imbierą ir cinamoną. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele arba peiliuku išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite 180 0C įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti.
Šitas visai nesigavo, bet už tat labai skanūs sausainiai, tad siūlau tikrai išsikepti ir nebūtinai taksų formos
Grikių miltų sausainiukai 1,5 stiklinės kvietinių miltų; 1 stiklinė grikių miltų; 200 g sviesto; 1,5 stiklinės cukraus; žiupsnelį druskos; 0,5 stiklinės aguonų; keli lašai vanilės esencijos. Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na, o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 0C orkaitėje apie 10 minučių.
$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', 'M')ūsų bandymai. Dalyvavo visi: Marselio, Orleano, Mišelio šeimininkai
Taksų lėkštė
O čia pica, kurią kepėm telike Užlipdėm taksą ant viršaus
Receptas: nusiperki tešlą be mielių iš parduotuvės iškočioji išpjauni taksą ir dedi į skardą kepi kažkiek min, pamatai, kad reikia traukt - trauki. Skonis neblogas
$this->bbcode_second_pass_quote('lorelei215', 'P')agaliau ir aš prisiruošiau ką nors iškepti. Gal jau ir nespėjau į konkursą, bet vis tiek Procesas: Nu bet sudėtinga iš tos tešlos pjaustyt, kvapo užteko vos penkiems Rezultatas:
Tešla: sviesto-alaus, receptas toks pat kaip, berods, Iris, tik vietoj margarino - sviestas (200g) ir mes nenaudojam aguonų.
_________________ Ragana
|
|