oho kokių grožių Jus čia prikepėt. Man irgi tie supinti liuks atrodo
na aš nemenininkė, tad įdesiu tik kelis greta rimtų sausainiukų išpjaustytus taksiukus.
Imbierinis taksiukas
Sviestas - 100 g
Cukrus - 100 g
Medus - 150 g
Kiaušinis - 1 vnt.
Miltai - 400 g
Druska - žiups.
Maltas imbieras - 2 arbat. šaukštel.
Maltas cinamonas - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas
Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Supilkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite imbierą ir cinamoną. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele arba peiliuku išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite 180 0C įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti.
Šitas visai nesigavo, bet už tat labai skanūs sausainiai, tad siūlau tikrai išsikepti ir nebūtinai taksų formos
Grikių miltų sausainiukai
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
1 stiklinė grikių miltų;
200 g sviesto;
1,5 stiklinės cukraus;
žiupsnelį druskos;
0,5 stiklinės aguonų;
keli lašai vanilės esencijos.
Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na, o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 0C orkaitėje apie 10 minučių.