Taksų mylėtojų forumas

Форум любителей такс / Dachshund Lovers Forum
Klubo puslapis / Club web-page
Dabar yra Ket, 2024-03-28 23:13

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-30 13:24 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek, 2009-09-06 17:34
Pranešimai: 521
Miestas: Vilnius
O tik sausainiai konkurse dalyvauja? :) galima gi ir iš kokios bulvės figūrinius taksus išpjaustyt :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-30 13:28 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Ne, davai darom sausainius - svarbiausias ingredientas tešla :) o jau į ją kišam ką norim :) Bulves pasilikim kitam konkursui :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-30 15:00 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė

Užsiregistravo: Šeš, 2008-12-20 17:33
Pranešimai: 993
Miestas: Siauliai
nu dar turiu klausimą...o šitie sausainiai turi būti tik šeimininkams valgyti, ar galima ir šuniškus taksiškus sausainius kepti? Nu pvz tešla mėsinė.... :unsure:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2009-10-30 15:04 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen, 2008-05-16 10:52
Pranešimai: 1639
$this->bbcode_second_pass_quote('selga', 'n')u dar turiu klausimą...o šitie sausainiai turi būti tik šeimininkams valgyti, ar galima ir šuniškus taksiškus sausainius kepti? Nu pvz tešla mėsinė.... :unsure:

manau gali būt ir "varškinė" :lol:
tik kiaušinį derėtų įkalt ;)

_________________
skype: Marijon_s


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-11-01 14:56 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
Na va, parodom, kas mums išėjo. Gal ne visi labai taksiški, bet čia jau kaip vaikams atrodė ir pavyko :) Tiesa, prie vieno ir aš prisidėjau, turbūt atskirsit, prie kurio ;) Bekepant dar ir naujų idėjų kilo, tad turbūt čia ne paskutinis bandymas :)

Taigi, sausainiukai, kuriais atspindėjom visus tris taksų dydžius:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Gamybos procesas:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Ir receptas:
500g miltų
300g sviesto
200g cukraus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis sodos
vanilės

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-11-01 19:29 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek, 2009-09-06 17:34
Pranešimai: 521
Miestas: Vilnius
Nugi liuks taksai :) tik turbūt jų jau nė trupinio neliko... :D
Mes vis kaupiamės irgi kepc... :rolleyes:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-11-01 19:33 
Atsijungęs
Atvira klasė
Atvira klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Šeš, 2008-03-22 11:58
Pranešimai: 420
Miestas: Elektrėnai
Štai kas mums gavosi :rolleyes: Pradžioje vaikai lipdė taksiukus patenkinti ir galvojo kad jie taip ir atrodys, bet mielės padarė savo kūrinius. :lol:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
O išėjo tikri monstrai :lol: :lol: :lol:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
Monstrų receptas :D
500 g miltų
pusės pakelio sausų mielių, druskos
100 g cukraus
1 kiaušinis
250 ml pieno
50 g sviesto
vanilinio cukraus

_________________
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-11-01 19:44 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek, 2009-09-06 17:34
Pranešimai: 521
Miestas: Vilnius
:D nu jo, gavosi tokie gerokai pavalgę taksai :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-11-01 20:25 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
Na bet tas supintas pakankamai atitinka standartą :D ir įdomiai atrodo. Puiki mintis :thumbup:

P.S. Jau maniau, kad mes vieni čia tokią dieną taksiukus kepam, ogi pasirodo, kad ne... Šiaip ar taip paskutinė vaikų atostogų diena išnaudota turiningai: ir taksiukų prikepta, ir žvakelių pridegliota :)

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-11-01 21:51 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Cha, labai linksmi sausainiai :) Labai patiko supinti taksai ir tas kur Jurgos iš priekio :D
Dieve, reikia kažkaip susiimt ir iškept mums ką nors :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pir, 2009-11-02 13:31 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-01-22 12:57
Pranešimai: 942
Miestas: Kaunas, Alytus
oho kokių grožių Jus čia prikepėt. Man irgi tie supinti liuks atrodo ;) na aš nemenininkė, tad įdesiu tik kelis greta rimtų sausainiukų išpjaustytus taksiukus.
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
Imbierinis taksiukas :lol:
Sviestas - 100 g
Cukrus - 100 g
Medus - 150 g
Kiaušinis - 1 vnt.
Miltai - 400 g
Druska - žiups.
Maltas imbieras - 2 arbat. šaukštel.
Maltas cinamonas - 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas
Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Supilkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite imbierą ir cinamoną. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele arba peiliuku išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite 180 0C įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti.

Šitas visai nesigavo, bet už tat labai skanūs sausainiai, tad siūlau tikrai išsikepti ir nebūtinai taksų formos :lol:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
Grikių miltų sausainiukai :wub:
1,5 stiklinės kvietinių miltų;
1 stiklinė grikių miltų;
200 g sviesto;
1,5 stiklinės cukraus;
žiupsnelį druskos;
0,5 stiklinės aguonų;
keli lašai vanilės esencijos.
Išsukti sviestą su cukrumi ir druska, įlašinti vanilės esencijos. Tada dėti miltus ir aguonas. Viską minkyti gana ilgai. Tešla lieka gan biri. Palikti šaldytuve porai valandų. Na, o tada kočioti labai atsargiai po mažą gabaliuką, arba rankomis spausti, nes tešla lengvai plyšta. Išspaudi norimą formelę arba su peiliu išpieši. Atsargiai imti nuo stalo sausainukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kai kuriuos sausainukus galima papuošti sezamo sėklomis. Kepti 220 0C orkaitėje apie 10 minučių.


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ant, 2009-11-03 9:51 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 21:07
Pranešimai: 603
Miestas: Vilnius
Tokių visokių skanumynų Jūs čia visi prikepę. Jau ko gero reiktų skyrių pervadinti ir pridėti konditerija. Sausainiai priklauso būtent jai.

_________________
Ilgaplaukis nykštukinis taksas - Teris
Ilgaplaukis nykštukinis taksas - Yta
Ilgaplaukis triušinis taksas - Gracia
Ilgaplaukis nykštukinis taksas - Argentina


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ant, 2009-11-03 10:44 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-01-22 12:57
Pranešimai: 942
Miestas: Kaunas, Alytus
Tai čia tik laikinai sausainiukai ;) paskui vėl grįšim prie mėsos :lol: Nu negaliu atsižiūrėt į tuos supintus taksiukus :wub:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Tre, 2009-11-04 23:15 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Mūsų bandymai. Dalyvavo visi: Marselio, Orleano, Mišelio šeimininkai :)

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Taksų lėkštė :)

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

O čia pica, kurią kepėm telike :) Užlipdėm taksą ant viršaus :)

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

Receptas:
nusiperki tešlą be mielių iš parduotuvės :D
iškočioji
išpjauni taksą
ir dedi į skardą :)
kepi kažkiek min, pamatai, kad reikia traukt - trauki.
Skonis neblogas :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ket, 2009-11-05 9:35 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-01-22 12:57
Pranešimai: 942
Miestas: Kaunas, Alytus
Nu labai jau gražūs komandiniai Jūsų taksiukai :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 21 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia ant phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007