Laba diena, po ilgo laiko atlendu patarimo. Mūsų draugas apsirgo, antra savaitė gyvenam ant vaistų, įtariama stuburo išvarža, bet pirmiausia pradėsiu nuo pradžių: apie birželio 27 pastebėjom, kad šuo nenoriai lipa iš guolio, neateina šaukiamas, nenoriai eina į lauką, neėda sauso maisto, visai nelaka vandens. Vėliau būklė tik blogėjo, kelis kartus apsisiūsino miegodamas, neleido prisiliest prie pilvuko, pasikonsultavom su pažįstamu veterinaru pagal požymius įtarė enteritą, liepė duot nuskausminančių ir nošpos, o ryte lėkt į kliniką. Birželio 30 atsikėlę ryte radom šunėką apsiašarojusį visą drebantį. Nuvežėm į kliniką, tai enteritą iškart atmetė, suleido vaistukų davė dar berods meloxicam tablečių visai savaitei. Pagerėjimas buvo šuo pradėjo vaikščiot, atsigavo, lakė. Po geros paros šunėką vėl susuko skausmai, vėl veterinarkė, vėl vaistų dozė ir geriami visai savaitei šį kartą įdavė dideles rudas tabletes su įspausta R raide. Po šiai dienai mūsų bobikas vaikšto, bet vaikšto labai sunkiai, į lauką išnešu, siūsina ištiesęs galines letenas. Šiandien pastebėjau, kad labai mažai pasišalina šlapimo, vandens praktiškai nelaka, kadangi ėda prastai jau nupirkau net konservų, kuriuos dar noriai ėda, tačiau labai mažai išmatų pasišalino ir jos beveik juodos. Iš pažiūros kiekvienas žingsnis jam kančia, namie judėjimą apribojom, bet lauke vis tik tenka atsistot ant kojų ir pasitvarkyt reikalus, po ko akis kelia į mane ir prašosi paimamas, šiandien važiuosim į vet kliniką, greičiausiai darys rentgeną, toliau operacija po kurios neduoda garantijų, nes pagal mano išpasakotus jo 6 gyvenimo metus reikalas gali būt įsisenėjęs (per miegus šlapindavosi maždaug nuo 2 metų, bet tada "protingi" vetai nurašė ant brandos, kalių rujos pavasario ir t.t mol prisiuosto prisisapnuoja ir apsivaro). Norėjau Jūsų paklaust kiek kainuoja operacija, reabilitacija ir t.t. Milijonų neturiu, vyras nedirba, todėl viskas atsiremia į finansus, šuniuko kankint nebegaliu, kiekviena diena košmaras ir jam ir man, baigiu išverkt akis, nes nežinau ar įstengsiu jam padėt pasveikt. Nebežinau nei ką daryt nei su kuo pasitart, spaudimas iš visų, kad aš niekšiškai nabagą kankinu ir turėčiau užmigdyt, bet taip iškart atiduot giltinei negaliu nekyla rankos, bet kita vertus gal tik ilginu jo kančias.
_________________ ![(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))](http://s3.rimg.info/5df946f699cb9aaa88905f3f1f612bfe.gif)
|