Po ilgų diskusijų ir balsavimų pernai kokių rinkimų reikia, nors ir iš negausaus dalyvių skaičiaus, yra išrinkti Lietuvos 2013 m. TOP taksai. Visa informacija čia:
http://www.taksuklubas.lt/lietuvos-2013m-top-taksai/ .
Nuoširdžiai sveikinu nugalėtojus
. Dar labiau sveikinu visus dalyvavusius, nepasididžiavusius ir atsiuntusius anketas
Nuo savęs asmeniškai noriu pasakyti kokius pamačiau trūkumus ir kokie mano siūlymai ateičiai:
1. Rinkti tik klubo TOP taksus, kuriuose galėtų dalyvauti tik klubo nariai. Nes kitiems vis tiek neįdomu.
2. Nugalėtojai turi gauti teisę dalyvauti klubinėje parodoje nemokamai. Manau ši sąlyga gali būti įgyvendinama ir šiemet, jei tam pritars kiti valdybos nariai tvirtindami parodos registracijos mokesčius.
Kadangi tolimoje ateityje aš nematau savęs nei kaip taksų veisėjos ir net kaip taksų augintojos, pamačiusi tokį didelį "aktyvumą", šiandien supratau, kad nebenoriu eikvoti savo asmeninio laiko ir išteklių beveik niekam nereikalingiems dalykams. Labai apmaudu, kad tik nedaugeliui Lietuvos taksų augintojų ir veisėjų reikia klubo, kuris galėtų kovoti už jų teises ir jų mylimą veislę. Supratau, kad nebesuprantu kodėl man tai turėtų rūpėti.
Šiems metams yra padaryta puiki pradžia: sutarta dėl seminaro, sutarta dėl 2 bandymų (kraujo pėdsako ir urvų), pradėtas parodos organizavimas (gaminami suvenyrai, užsakinėjamos rozetė ir taurės, sutarta dėl prizų gamybos, sutarta su teisėjais dėl teisėjavimo, sutarta dėl teisėjų apgyvendinimo). Yra geras įdirbis su LKD - dokumentai gaminami operatyviai, niekas nedingsta, niekas nepasimeta. Klubas taupiai ir skaidriai naudojo turimus išteklius, todėl finansinė padėtis yra puiki. Klubas net turi atstovą FCI urvinių šunų komisijoje. Visa tai buvo padaryta per pastarąjį pusmetį. Labai tikėjausi, kad per tą laiką atsiras žmonių, galinčių stoti prie klubo vadovo vairo...
Kadangi neužilgo vyks visuotinis narių susirinkimas, siūlau visiems pagalvoti ko nori ar ko nenori ir, kam svarbi taksų veislė, pasisiūlyti į valdybos narius.