Taksų mylėtojų forumas

Форум любителей такс / Dachshund Lovers Forum
Klubo puslapis / Club web-page
Dabar yra Ant, 2024-03-19 13:10

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2010-04-02 19:54 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Lašišų greitsriubė pavyko puikiai :) O svarbiausia, kad ir žmonės ir taksai laimingi :) Marselis pamiršęs savo išdidumą ėdė kaip didelis :D

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2010-05-02 22:30 
Atsijungęs
Atvira klasė
Atvira klasė

Užsiregistravo: Sek, 2007-12-16 22:31
Pranešimai: 377
Miestas: Vilnius
Šašlyko "Jonava 2010" receptas:
- mėsa, šviežia, nešaldyta, iš Justiniškių turgelio;
- Provanso žolių mišinys;
- truputį druskos;
- marinatas - sausas raudonas vynas arba alyvuogių aliejus+citrina.

su aliejumi marinuojama iš vakaro, su raudonu vynu pora valandų iki kepimo.

Kam nepatiks galės nevalgyti.... :lol:

_________________
Šiurpas ir Kipšas


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2010-05-02 23:08 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Aham, na aš irgi tarsiu žodį apie mėsą, kepamą ant iešmo virš žarijų.

Pats svarbiausias dalykas - teisinga mėsa. Ji turi būti ne per kieta ir ne per liesa. Ėriukai ar kokie limuzinai - prabangos dalykas, o iš visuotinai prieinamos mėsos geriausiai tinka kiaulienos sprandinė bei vištų kumpeliai be kaulo.

Tobulumas - paprastume, todėl mano receptai neturi jokių įmantrybių :)
Jei kiauliena - tegu ji marinuojasi per naktį. Nepatariu perkrauti prieskoniais. Tegu išliks pačios mėsos skonis, o prieskoniai, kaip žinia, yra "prie skonio" - nereikia jais piktnaudžiauti. Užteks paprasčiausių juodųjų pipirų. Marinuojama svogūnuose. Svogūnų reikėtų ne mažiau kaip mėsos, o galima netgi daugiau. Supjaustyti žiedais, pabarstyti rupia druska, pamaigyti, tuomet sumaišyti su pjaustyta papipirinta sprandine. Gerai išmaišyti, pamasažuoti, ir tegu bent 12 valandų stovi uždengtame inde (pageidautina paslėgti) ne per šiltoje vietoje. Veriant ant iešmų žiūrėti, kad neliktų prilipusių svogūnų, nes jie pavirs svilėsiais. Jei kepant užsidegtų nuvarvėję riebalai, tuoj pat juos gesinti. Alumi nebūtina, galima ir vandeniu :) Atviros liepsnos neturi būti, tik žarijos (čia toks elementarus dalykas, bet pasirodo, daug kas to nežino).

Lygiai taip pat elgtis ir su vištiena, tik ją galima marinuoti visai trumpai - pusvalandį ar valandą. Galima ir ilgai, nuo to blogiau nebus.

Jei yra noras ir galimybės, marinuojant galima pridėti ir visokių šviežių žolių - čiobrelių, mėtų, kalendros.

Jei netyčia nupirkote per kietą mėsą (pvz., kumpį), imam kivį, sutrinam ir išmaišom su mėsa. Laikom 20 minučių (jokiu būdu ne daugiau, kitaip mėsa taps panaši į košę).

Svogūnus, kurie liko po mėsos marinavimo, galima valgyti kaip garnyrą. Be to, labai rekomenduoju ant iškepusios mėsos gabalėlio užvarvinti kelis lašus citrinos sulčių. Na, ir žinoma, pomidoriukai, agurkėliai, gera sauja šviežių krapų, juodos duonos riekelė... Tik maldauju, jokių bulvių ar ryžių :D

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pir, 2010-05-03 7:14 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
:thumbup: Labai laiku šitie receptukai ir Daivos D. patarimai, kaip tik šašlikų sezoną vakar atidarėm, matau, kad reiks korekcijų į savo receptūras įvest ;)

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ant, 2010-05-04 14:56 
Atsijungęs
Jaunimo klasė
Jaunimo klasė

Užsiregistravo: Ket, 2010-04-29 19:14
Pranešimai: 140
Miestas: Kaunas
Mano giminaičiai prieš verdami ant iešmo šašlykus dar gerai majonezu aptepa :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ket, 2010-05-06 10:23 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Sveiki, turiu prašymą, kas man gali paskolinti taksų formos sausainių formelę? labai reikia ...

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Ket, 2010-05-06 10:27 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
turiu, paskolinsiu.

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2010-05-09 9:51 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2009-10-14 12:19
Pranešimai: 1283
Miestas: Kaunas/Vilnius
Kad pasigaminti Jonavos pikniko desertą reikia:
bananų, juodojo šokolado, tiršto kokoso pieno (mes perkam FruiStar firmos skardines, ant skardinės turi būti užrašyta "onctueux") ir čili pipirų (aš visada arba neturiu arba pamirštu - vakar nebuvo).
Bananus reikia nuplauti, išilgai įpjauti vidinę išsilenkimo pusę, į įpjautą vietą įsprausti šokolado gabalėlių, užbarstyti smulkintą čili ir uždėti po kelis šaukštelius kokoso pieno, suvynioti į foliją. Turi atrodyti maždaug taip (čia sena nuotrauka- ne vakar dienos):
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
Viską užlankstyti ir kepti padėjus ant žarijų kol bananai suminkštėja, išsilydo šokoladas - turbūt apie pusvalandį galima ramiai laukti, o po to reikia tikrinti.
Atsargiai, nepulkit iš karto valgyti, palaukit kol šiek tiek atvės. Juk matėm, kaip plastikinės lėkštutės vakar lydėsi :)

Čia nuotraukytė kokoso pieno skardinių: tinka kairėje pusėje esantis:
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(kažkada Iki parduotuvei teko aiškinti, kad jie nėra vienodi, nes lietuviškas vertimas būdavo identiškas :D).

_________________
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE'))) (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2010-05-09 9:58 
Atsijungęs
Čempionų klasė
Čempionų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Sek, 2009-09-06 17:34
Pranešimai: 521
Miestas: Vilnius
Super super :) būtinai kažkada pakartosiu, turbūt pirmas žmoniškas SALDUS dalykas, katrą galima ant ugnies gamtoj pagamint :)


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2010-05-09 15:25 
Atsijungęs
Jaunimo klasė
Jaunimo klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2009-03-17 8:34
Pranešimai: 137
Miestas: Panevėžys-Vilnius
Ačiū už receptuką. Fantastiškas dalykas :thumbup:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2010-09-24 10:19 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Marselio sūrio ir baravykų sriuba

Šiaip aš baravykų nemėgstu, man patinka tik vieta, kurioje jie auga. Už tai, kad mane kartais nusiveža į ta mišką aš jums išduosiu puikų sriubytės receptą. ŽM labai patiko.

Žodžiu taip: Imam puodą, dedam sviesto kelis didelius šaukštus, išlydom, supilam smulkiai pjaustytus svogūnus ir baravykus (mes naudojom šaldytus), viską apkepam. Tada dedam porą šaukštų miltų, gerai maišom.

tada kitam puode reikia būt pasiruošus ir išsivirus jautienos sultinuką (mes kubelių nemėgstam...) mėsytę duodam taksams, sultinuką apie 1 litrą supilam į puodą, kuriame grybai ir maišom. Uždarom dangtį, tegu burbuliuoja apie 10 min. nebijokit, bus labai tiršta. tada po to laiko atidarom puodą ir dedam į vidų kokius 400 g tarkuoto fermentinio sūrio, maišom, kol išsilydis. jei sriuba per tiršta, praskiedžiam taksų sultiniu :) Viskas, dedam grietinę, jei patinka, pabarstom petražolėm, jei patinka ir valgom.

Tiesa, aš šuo, man prieskonių nereikia, bet ŽM kai verda, tai į šitą sriubą dedą šaukštelį maltų pipirų ir mairūno žiupsnelį, galima ir česnako.

Skanaus

Linkėjimai nuo takso Marselio

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2010-09-24 11:08 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
Skaniai atrodo Marselio sriuba, reikės ruoštis į grybus :)

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2010-09-24 11:13 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Tai va... Reiks ir tą jautienos sultinį pasiruošt iš anksto...

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2010-09-24 19:26 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Na, išviriau... Valgau. Skanu :rolleyes:

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Pen, 2010-09-24 19:28 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen, 2008-05-16 10:52
Pranešimai: 1639
neprisvilo??? :lol:

_________________
skype: Marijon_s


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia ant phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007