Dariau savaitgalį triufelius su mintim išpjaustyt taksiuką. Bet gavos iš to pjaustymo krabas, o ne taksas
Triufelių foto neturiu, bet žadu artimiausiu metu vėl daryt. Jei kas nori pabandyt, receptėlis štai toks:
Reikės:
* Priklausomai nu to, kiek norite triufelių, 1-4 ar daugiau Karūnos Karališko šokolado, būtinai 70% cacao, kitaip nesigaus tokie kartesni kaip tikri triufeliai.
* 35% grietinėles, jei dėsite 1 pakelį šokolado, užteks ir 100 ml, jei dedate 2 plyteles šokolado ~150 ml, jei 3 plyteles 200 ml ir t.t.
* Priklausomai nuo noro - konjako (jei jo dėsite, triufeliai bus šiek tiek stipresnio ir kartesnio skonio) 1-3 šaukštelius, galima ir daugiau.
* Lėkštės ar kažkokio kito indo į kurį supilsite masę ir dėsite šaldyti į kamerą.
* Puodo (nedidelio)
* Žiupsnelio kakavos
* Lėkštės, padėklo, servetėlės ir pan. kur dėsite suformuotus triufelius.
Darbo eiga: (rašysiu kaip dariau aš)
Puode pašildžiau 200 ml 35% grietinėlės, kol pakilo, tada palikau 2 min. atvėsti. Susmulkinau 3 šokolado plyteles. Degant mažai liepsnai sumaišiau grietinėlę su šokoladu ir maišiau, kol susidarė vientisa masė. Įpyliau šaukštelį likerio, kadangi konjako neturėjau ir dar šiek tiek pavirinau. Tada supyliau gautą masę į dubenėlį ir padėjau į šaldymo kamerą. Po 2 valandų išėmiau sukietėjusią masę ir su šaukšteliu po šiek tiek agnybiau ir rankomis formavau (pastaba! Rankomis formuoti ilgai neišeis, kadangi triufeliai greitai tirpsta). Pasiruošiau lėkštę ant kurios pabarsčiau nedaug kakavos. Tada sudėliojau suformuotus triufelius ant lėkštės ir papuošiau glajumi (glajus nemaišė, bet man šiek tiek skaniau buvo be jo).
Sėkmės gaminant ir skanaus !
_________________
Takso mišrūnas Difis ir Auksaspalvis retriveris Nesteris (Nectaris Baltoji Selenė)
www.gabrijh.weebly.com