Taksų mylėtojų forumas

Форум любителей такс / Dachshund Lovers Forum
Klubo puslapis / Club web-page
Dabar yra Ket, 2024-03-28 17:09

Visos datos yra UTC + 2 valandos




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 18:37 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
kam kavinės ir barai, kai du išprotėję taksų šeimininkai namie ruošia va tokius patiekalus:

Žuvies ir jūrų gėrybių kepinys "Taksas" :D Įvertinkit

(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))
(!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 19:42 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', '')uvies ir jūrų gėrybių kepinys "Taksas" :D Įvertinkit

Wow. Tik kaip tokią grožybę valgyt :D

O aš turiu formelę sausainiams - taksą (Iris dovanotą). Tik sausainių kepti nemoku.

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 19:44 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Formelė būtų gerai :) Mes rankom lipdom :) O jūs pabandykit tešlos parduotuvėje nusipirkt ir ta formele tik cakt cakt :) tada patepi kiaušiniu, pabarstai kuo nors ir į orkaitę :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 20:30 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Mintis.
Tačiau kokią tešlą pirkti, kad tiktų barstyti druska ir kmynais? Kiek laiko kepti, kokioje temperatūroje? "Nemoku" neapsiriboja vien tik nemokėjimu suminkyti tešlą :D

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 20:37 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
perkate Mantingos šaldytą, sluoksniuotą tešlą. Atšildot (t.y. palaikot kambario temperatūroje, kol nebebus ledinė). Tada išvyniojat. Su takso formele padarot sausainių. Juos išdėliojat ant kepimo popieriaus. Tada suplakat vieną kiaušinį, sausainius patepat tuo plakiniu. Pabarstot druska ir kmynais. Tada pašaunat į įkaitintą orkaitę, ir kepat apie 15 - 20 min. Kol gražiai parus. Išimat ir valgot :)

stengėmės detaliai aprašyt :)

norim pamatyt rezultatą ir gal net paragaut :D

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 21:02 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
Beveik tobula instrukcija, trūksta tik orkaitės temperatūros, bet gal bus parašyta ant tešlos pakuotės :D
Bandysiu. Jei pavyks, penktadienį pakartosiu, ir atsinešiu į parodą :D

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 21:21 
Atsijungęs
Site Admin
Site Admin
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 16:30
Pranešimai: 1528
Miestas: Vilnius
nu vadinas teks Baisą pamaigyti, kad greičiau pagimdytų :lol: noriu į parodą :D

_________________
Šiurkščiaplaukis nykštukinis taksas Baisa
Šiurkščiaplaukis nykštukinis taksas Šmėkla
Veislynas "Vaivorykštė"


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 21:47 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
Super tema ir idėjos :thumbup: Kepti mėgstu, bet nebuvo atėjus į galvą mintis apie tokius valgomus kūrinius. Formelės neturim, tad irgi teks rankom lipdyt taksiškus sausainius. Gerai, kad pagalbininkes dvi turiu :)

O kepimo temp. sluoksniuotai tešlai 220-240 laipsnių (kaip tik šiandien tokią kepiau, gaila ne taksiukus :().

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 22:47 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Aš kepu su elektrine, sausainiams 200 max. Kitaip dega. Jei dujinė, galima daugiau.

tiesa, tas mėsos torto receptas reikalingas? :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 22:50 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', 't')iesa, tas mėsos torto receptas reikalingas? :)

Taaaaip.

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 22:53 
Atsijungęs
Jaunimo klasė
Jaunimo klasė

Užsiregistravo: Tre, 2009-03-25 8:41
Pranešimai: 292
Miestas: Vilnius
Saule, koks taksas, šaunuoliai :) Man receptuką prašom, gal kada ir aš ką panašaus suraitysiu :D

Daiva D., į parodą jau ir aš noriu :lol:


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Šeš, 2009-10-17 23:10 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Ant, 2008-09-30 14:33
Pranešimai: 1706
Miestas: Vilnius
Mėsos torto receptas pagal šefą Rolandą ir jo taksą Orleaną:

Ingredientai:
jautienos faršas
jautienos-kiaulienos faršas
kiaulienos faršas
vištienos filė
džiūvėsėliai
kiaušiniai,
žalumynai,
sūris (kokį mėgstat, tik ne džiugas, bjauriai gaunas :))
žirneliai

Tada imam torto formą, ištepam riebalais, apibarstome šonus džiūvėsėliais, kad nepriliptų.

tada išgeriam vyno taurę ir pradedam gamint :D

tada - pirmas sluoksnis - jautienos faršas, maišom su džiūvėsėliais, plaktu kiaušiniu, pjaustytais žalumynais, dedam maltos mėsos prieskonių. Viskas išmaišoma, dedam pirmą sluoksnį į formą, išlyginam.

antras sluoksnis - kiaulienos faršas, maišom su džiūvėsiais ir kiaušiniais, prieskoniai ir vištienos filė pjaustyta gabalėliais, pridedam kubeliais pjaustyto sūrio. klojam ant pirmo sluoksnio į formą.

trečias, viršutinis sluoksnis - jautienos-kiaulienos faršas, kiaušinis, džiūvėsėliai, žirneliai (konservuoti), tabasko pagal skonį, majonezo pagal skonį, žalio pjaustyto svogūno, sojos truputį. Viską maišom. Įdedam porą savo šuns plaukų (2 vnt) ir viską dedam į formą.

Sulyginam. Persižegnojam. Pabučiuojam šunį paskutinį kartą ir dedam į įkaitintą iki 180 laispnių orkaitę.

kepam apie 1 valandą, jei reikia gal dar keliolika min daugiau.

Visą laiką galima gerti vyną :)

Tada traukiam. Džiaugiamės ir valgom. šunims daug neduoti. :)

_________________
Marselio kompanija


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-10-18 20:26 
Atsijungęs
Moderatorius
Moderatorius
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Tre, 2007-10-24 19:05
Pranešimai: 3289
Miestas: Vilnius
$this->bbcode_second_pass_quote('Saule', 'M')ėsos torto receptas pagal šefą Rolandą ir jo taksą Orleaną:

Turėtų būti labai teisingas patiekalas, labai :D

_________________
Ragana (!empty($user->lang['IMAGE'])) ? $user->lang['IMAGE'] : ucwords(strtolower(str_replace('_', ' ', 'IMAGE')))


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-10-18 20:37 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pir, 2008-07-14 15:23
Pranešimai: 2338
Miestas: Šiauliai
Ir labai skanus atrodo, būtinai reikės išbandyti. O dargi su tokiu aprašymu, tai tiesiog negalima likti neparagavus :)

_________________
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Topas
Trumpaplaukis nykštukinis taksas Kapri


Į viršų
 Aprašymas  
 
 Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: Sek, 2009-10-18 21:38 
Atsijungęs
Veteranų klasė
Veteranų klasė
Vartotojo avataras

Užsiregistravo: Pen, 2008-05-23 18:55
Pranešimai: 1033
Miestas: Kaunas
Fantastika! :idee: Užsidegiau išbandyti, nes atrodo tai labai skaniai.
Prasidės storėjimo periodas, ypač jei pavyks pirmą kartą :D


Į viršų
 Aprašymas  
 
Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 115 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 30 svečių


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Veikia ant phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007